Starters

Selectieprocedure

Ieder halfjaar start er een nieuwe groep trainees. Hoe eerder je je inschrijft, des te meer tijd je hebt om de procedure succesvol te doorlopen.
We beoordelen je inschrijving op verschillende elementen: je motivatie, de relevantie van je studieachtergrond en je werk-/stage-ervaring. Zien we toekomst voor jou binnen de woningbouwopgave, dan krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek op ons kantoor.

Selectiegesprek

Tijdens de 2 selectiegesprekken bespreken we je opleidingen, eventuele werkervaring, wensen en ambities. Voorafgaand aan het gesprek vragen we je een Teamroltest in te vullen. Die geeft een beeld van je natuurlijke rol in een team. Ook komen jouw leerdoelen die centraal staan binnen het programma aan bod. Hierdoor kunnen we nog beter bepalen of het traineeship iets voor jou zou kunnen zijn en welke  werkplekken mogelijk interessant zijn. Daarnaast vragen we je twee referenten aan te leveren.

Voorstellen bij de opdrachtgever

Samen bekijken we de actuele vacatures. Ben je geïnteresseerd? Dan sturen we je cv naar de opdrachtgever. Je cv belandt niet in een la of archiefkast, maar komt rechtstreeks op het bureau terecht van degene die beslist over de invulling van de functie.
Overigens hoef je niet op ons te wachten. Als je geselecteerd bent voor het traineeship, kun je ook zelf op zoek naar een passende werkplek. Voorwaarde is uiteraard wel dat ook de opdrachtgever mee wil doen aan het traineeship.

Het sollicitatiegesprek

Als de opdrachtgever aangeeft kennis met je te willen maken, regelen wij een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Je ontvangt van ons een sollicitatie training zodat je goed voorbereid het gesprek in gaat. Afhankelijk van de opdrachtgever kan het zijn dat na een positief verloop een tweede gesprek of assessment wordt ingepland.

Start als Nationaal Woningbouwtrainee!

Is er een match tussen jou en een opdrachtgever? Welkom bij het Nationaal Woningbouwtraineeship!

we selecteren heel zorgvuldig

gemotiveerde talenten, die aan de slag willen met de woonopgave

Nanda de Ruiter
Nanda de Ruiter Talentmanager - Nationaal Woningbouwtraineeship