Starters

Bouw aan jouw toekomst

Twee jaar lang werk je vier dagen per week bij een organisatie aan de woningbouwopgave. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Provincies, Ontwikkelaars, Gemeenten, Adviesbureaus, Onderzoeksinstellingen, Aannemers en Woningbouwcorporaties.
De vijfde dag volg je het intensieve programma van het Nationaal Woningbouwtraineeship. Je ontvangt training en coaching, inhoudelijke gastcolleges en gaat op excursie. Daarnaast werk je samen met andere trainees aan uitdagende projecten van onze opdrachtgevers. Je leert hierdoor over grenzen van organisaties heen te kijken. Vanzelfsprekend zorgen we voor goede begeleiding.

Dienstverband

Als trainee werk je twee jaar lang fulltime. Daar staan goede arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris tegenover. De trainees komen in dienst bij het Nationaal Woningbouwtraineeship. Het Nationaal Woningbouwtraineeship biedt geen baangarantie na het tweejarig programma maar wel een carrièregarantie. De meeste trainees zullen bij de organisatie blijven waar ze tijdens het traineeship werkzaam zijn geweest. Kan of wil je dit niet? In twee jaar traineeship creëer je een groot netwerk en natuurlijk helpt iedereen je verder bij je volgende stap.

Klaar voor de toekomst

Zodra je het tweejarige traject hebt doorlopen, ben je een zelfsturende professional. Je hebt inhoudelijke kennis en inzicht ontwikkeld in alle facetten die samenhangen met de woningbouwopgave en je kunt op basis van je persoonlijk leiderschap, plus de kennis en vaardigheden die je hebt verworven, een unieke positie vervullen in dit werkveld.
Je begrijpt dat de woningbouwopgave een ingewikkeld ruimtelijk vraagstuk is en je snapt de invloed van andere vraagstukken op de Woningbouw, zoals de vraagstukken Water- en Bodem, Klimaatbestendigheid, Landschap, Energietransitie, Stikstof, landbouw, natuur inclusief bouwen, bedrijvigheid en mobiliteit.
Het bouwen van woningen vindt plaats in een ruimtelijke omgeving waar al deze technische, economische, sociale, juridische vraagstukken elkaar raken, kruisen en beïnvloeden. Je hebt gemerkt dat samenwerking nodig is en wat samenwerking doet met de verschillende betrokken partijen. Je hebt inzicht ontwikkeld in de taal, de belangen en werkwijzen van al deze partijen. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor de Bouwopgave van Nederland!